Panel Radyatörler

Radyatörler korozyona ve darbelere karşı dayanıklı olmalıdır.
Radyatörler korozyona karşı fosfat ile kaplanır ve sonrasında saf su ile yüzey temizliği yapılır.
Yüzey temizliği bitirilen radyatörler su bazlı astar boya şelalesinde kaplandıktan sonra son işlem olarak elektrostatik boyaya tabi tutulur.
Elektrostatik boya panel radyatörün yüzeyinin pürüzsüz olmasını ve kir tutmasını engeller ayrıca bu sayede temizlenmesi de kolay olmaktadır.
Radyatörlerin nakliye esnasında en çok köşeleri hasar gördüğünden köşelerinin özel bir koruma ile korunmasına dikkat etmeli alınan ürünün köşeleri kontrol edilmelidir.
Panel radyatörler estetik görünümlü olup ayrıca ısıl güçleri de yüksektir.
Döküm radyatörler gibi ağır olmadığından montajı kolaydır.
Maliyetinin düşük ömrünün uzun olması nedeniyle de tercih edilmektedir.


Yandaki radyatör kesitinde kırmızı ile işaretli yerler konvektör olarak adlandırılmaktadır. Konvektörler su kanallarına kaynatılmış saçlardan yapılmış olup ısının radyatörün tüm yüzeyine eşit dağılması yani ısı transferi için radyatöre yerleştirilir.
Panel Radyatörler genelde 25 mm hatveli olurlar ve maksimum konvektör yüzey alanına sahiptirler.
 Panel radyatörlerin üretiminde çekme işlemine uygun soğuk saçlar kullanılmaktadır. Çekme işleminden sonra radyatör plakaları fosfat, çinko ve kataforez boya ile kaplanmaktadır.
Radyatörler kullanıldıkça tesisattaki suyun azalmasından dolayı içerisinde hava oluşabilmektedir. İçinde hava bulunan radyatörden sıvı akışı olmayacağından radyatör ısınmaz yada yeterli ısı vermez.
Radyatörün havasını almak için purjör vidasını uygun bir tornavida ile gevşetiniz vidayı gevşettiğinizde  purjör deliğinden hava çıkmaya başlayacaktır. Purjör deliğinden suyun  gelmesi  radyatörün içindeki havayı aldığınız anlamına gelir. Su gelmeye başladığında vidayı sıkıştırınız.
 Yandaki resimde panel radyatörlerimizde bulunan purjörü görüyorsunuz. Purjörün etrafında bulunan plastik purjör plastiği olup hava alındığı sırada bu plastikte bulunan delikten hava çıkmakta ve havası alınan radyatörden son olarak su çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...