Kombinizin Donmasını Önleyin

Kombinizi kısa süreli kapatacaksanız, kombinin ve kalorifer tesisatının donmasını önlemek için, elektriğinin ve gaz vanasının açık tutulması gerekmektedir, aksi bir durum da kombinizin donmaya karşı emniyet sistemi devreye giremeyecektir.
Dondurucu soğukların yaşandığı zamanlarda, kombilerde oluşabilecek donma ihtimaline karşı önceden önlem alınmalıdır.

Eğer kombiyi uzun süre kullanmayacaksanız elektrik beslemesi ve gaz vanası kapatılmalıdır.
”Kombinin ve kalorifer tesisatının donmasını önlemek için, kombi içerisindeki kullanım suyu, kalorifer hattı ve radyatörlerin içinde bulunan su tamamen boşaltılmalıdır. Elektriklerin kesilmesi gibi durumlarda ise, kombi içerisindeki kullanım suyunun boşaltılarak, vanaların kapatılması gerekmektedir”



”Hermetik kombiler, gaz kuruluşlarının izin verdiği yere monte edilmelidir. Ancak yanmış gazlar, cihazın bulunduğu yerden dış atmosfere atılır ve baca kiti sayesinde dış ortamdaki hava kombiye alınır.Kombinin dış mekana monte edilmesi halinde, çalışmasını olumsuz etkileyecek ve garanti koşullarının sona ermesine neden olacak dış etkenlerden korunması gerekmektedir.
Bu amaçla iyi havalandırılmış ve dış etkenlerden korunmuş bir mekana monte edilmelidir. Açık balkonlara kombiler korumasız olarak monte edilmemelidir. Kombilerin balkona monte edilebilmesi için balkonun komple kapatılmış olması gerekmektedir. Test amacıyla doldurulmuş olan suyun, test bittikten sonra kombi, radyatörler ve tesisat devresinden boşalttırılması için müteahhitlere, tesisatçılara ve kullanıcılara bilgi verilmelidir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...