Kombi Çeşitleri

Atık gazı tahliye tiplerine göre kombiler ikiye ayrılırlar.
1. Bina bacası vasıtasıyla atık gazı  tahliye eden Bacalı tip kombiler,
2.  Dış ortam ile kombi baca çıkışı arasında bağlanmış bir eşmerkezli (iç içe geçmiş) baca seti ile yanması için gerekli havayı dışarıdan alıp ve yanmış atık gazı da (iç borudan) dışarıya tahliye eden Hermetik tip kombiler.
Hermetik  cihazlar açık yanma odası bulunmamaktadır. Yanma odaları kapalı hücre biçimindedir, doğalgaz için gerekli olan yanma havasını bir fan yardımı ile dışarıdan alır ve   atık gazıda aynı şekilde dış ortama vermektedir. Hermetik cihazlar bir hava akım borusu ile dış ortam ile irtibatlandırılmalıdır.


Üstteki resimde hermetik bir kombinin hava akım borusunu görülmektedir.
Sol tarafta bulunan bacalı kombinin bina bacasına bağlandığını sağ tarata bulunan hermetik kombinin ise bina dışına bağlandığını görüyoruz.
Son zamanlarda bacalı kombilerin kullanımı  havalandırma ve baca tahliyesinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle  azalmış olup yaygın kullanım ise kullanım ve baca tahliyesi kolaylığı ve diğer sebeplerden ötürü Hermetik kombilere kaymıştır.
Bacalı ve hermetik kombilerin dışında kombiler, yanma tekniğine göre de ikiye ayrılmaktadırlar.
1. Klasik (konvansiyonel) kombiler.
2. Yoğuşmalı kombiler.
Yoğuşmalı kombiler klasik kombilerden daha verimlidir daha az gaz tüketimi, daha az atık gaz emisyonu ile çevreci ve daha hassas ayar özellikleriyle daha konforlu olmaları ayrıca gaz tasarrufu nedeniyle de  ev ekonomisine katkı sağlamaktadır.

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler...