Kombi Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Bazı markalarda karar kıldınız markalara karar verdikten sonra eleme işlemi başladı peki ne yapmalı tabiki kanaat getirdiğiniz firmalar hakkında bilgi edinmelisiniz, alacak olduğunuz marka  TSE, CE, ISO 9002 kalite belgelerinin olup olmadığına bakılmalı, satış sonrası  garanti şartlarını iyice öğrenmeli yanma ve yakıt tasarruf sistemlerini kıyaslamalı, cihazı almadan önce deneme fırsatınızın olup olmadğını sormalı çalışır vaziyette görmeli, Kararınızı verdikten sonra ücretsiz keşifle dairenizi inceletip keşif sonucu size tavsiye edilen cihaz tipini belirleyiniz. Cihazınızı eğitimli sertifikalı kişilere monte ettiriniz.


Evet kombi markasında karar kıldınız ama bu kombiyi evin nedesine monte ettirmelisiniz? Evinizdeki pencere sayısını oda sayısını metre karesini firmaya bildirdikten sonra kombiyi  balkona mı? soba bacasına mı? takmak istediğinizi bildirlemelisiniz.

Kombiyi monte edeceğiniz yere göre  hermetik kombi mi yoksa bacalı kombi mi tercih sebebiniz değişmek zorunda kalabilir. Daha önce evinizde keşif yaptırın demiştik işte sebebi burda ortaya çıkıyor ehliyetli kişiler sizin için en uygun kombi modelini kombiyi yerleştireceğiniz yere ve evinizin durumuna göre size söyleyecektir.


Hangi markaya araştırırsanız araştırın bütün bayiler en iyi markaların kendine ait olduğunu söyleyecektir tabiki. Elbette cihazlar arıza yapacaktır sürekli gaz elektrik ve su ile çalışmakta olduğundan zaman aşımı neticesinde sorunlar doğacaktır bu her markada mutlaka yaşanacaktır sorunsuz cihazı kimse garanti edemez.

Bilindiği gibi ülkemizde alt yapıdan oluşan sorunlar yaşanmakta bunlar kısaca düzenli gelmeyen elektrik voltajı aşırı kireçli sular şebeke arızlarından dolayı kesilen gaz bunlara örnek gösterilebilir. Yaptığınız tercih gerçekten yerinde ve tam isabetli bir tercih olabilir ancak montaj hataları ve evin baca sisteminden kaynaklanan nedenlerden ötürü kombiniz arızalanabilir.

Her şey yolunda gitti ve bir kombi markasında karar kıldınız peki daha ne tabi ki teknik servisler!

Ülkemizde teknik servisler sadece var olmak için varlar. 7x24 saat hizmet sadece bizde var diyorlar ama gelin görün ki teknik servis çağırdığınızda gözünüz yollarda kalıyor birde gelen elemanın tavırları yok efendim şöyle yok efendim böyle değişleri.

Halen iyi bir seçim yaptığınıza inansanız da aldığınız kombi dünyanın en iyi kombisi olsa da teknik servis elemanı ve bu kombiyi size satan firma belkide dünyanın en kötüsü gelecek size tabiki sizde hem markadan hemde kombinizden soğuyacaksınız ister istemez. Zaman sonra bir arkadaşınız bir yakınınız size sen geçenlerde kombi almıştın memnunmusun diye soracak siz ne diyeceksiniz peki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...