Tasarruflu Kombi Yoğuşmalı Olandır!

Halk arasında küçük dairelerde yoğuşmalı kombi kullanmanın gereksiz olduğuna dair bir kanı var.Oysaki yoğuşmalı kombiler her ısı derecesinde ve her daire büyüklüğünde verimli çalışan cihazlardır. Yoğuşmalı kombiler sıcak su ihtiyacı için kullanıldıkları zamanlarda bile gaz tasarrufu sağlar. Kombi teknolojisinde enerji tasarrufu ve çevreci özelliğiyle  yoğuşmalı cihazların sadece büyük dairelerde verimli çalıştığına dair yaygın inanış gerçeği yansıtmamakta.

 Yoğuşmalı ısıtma cihazlarında yüksek verimliliğini özel bir yakma sistemi ve elektronik donanımla sağlanmaktadır. "Bu donanımı sayesinde kombi ve kazanlar, atmosfere attıkları egzoz gazındaki gizli su moleküllerinin tuttuğu ısıyı kullanabiliyor. Başka bir deyişle baca gazının sıcaklığını düşürerek, bu sıcaklıkla cihazın içindeki enerji çevrimine katkıda bulunuyorlar. Bu da doğrudan yakıt tasarrufu sağlıyor". "Yoğuşmalı teknoloji, kombi ve kazan içindeki teknoloji ile baca gazı sıcaklıklarının düşürülmesini sağlıyor.
Yoğuşmalı olmayan kombilerde baca gazı sıcaklığı 120-130 dereceyi buluyor. Oysa yoğuşmalı kombilerde sıcaklık 40-45 dereyece kadar düşüyor. Bu, tesisatta ısıtma görevini tamamlayarak kombiye dönen suyun 120-130 derecedeki baca gazı ile ısı alışverişinde bulunması sayesinde gerçekleşiyor. Yani dönüş suyu baca gazının içindeki gizli ısıyı çekiyor ve ısı kaybından dolayı baca gazındaki buhar damlacıklar oluşturarak yoğunlaşıyor. Bu işlem sırasında kombi, evin büyüklüğünü hesaplamıyor. Dolayısıyla 'Küçük dairelerde yoğuşmalı cihaza gerek yok!' gibi kulaktan dolma bilgiler doğru bir düşünce değildir. Çünkü yoğuşmalı kombiler, her sıcaklıkta klasik konvansiyonel kombilere göre çok daha yüksek verimle çalışmaktadır.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler...