Tasarruflu kombi bacası TASBA patent aldı

Çanakkale'de yaşayan makine Mühendisi Muhterem Sayılgan, kombilerde doğalgaz tüketimini azaltmak, cihazın bakım maliyetini düşürmek ve karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla geliştirdiği kombi bacasına patent aldı. Sayılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır üzerinde çalışıp kendisinin tasarladığı ve "TASBA" adını verdiği modifikasyonlu hermetik bacanın, tam yanmayı sağlayarak tüketimde inanılmaz düşüşlere neden olduğunu söyledi. Sayılgan, hazırladıkları prototip ürünle ısınma maliyetlerini yarı yarıya indirdiklerini, bunları da noter huzurunda resmi belgelere döktüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Yaptığımız bu çalışma tüm doğalgaz kullanıcılarını ilgilendiren bir olay. Halkımıza ve ülkemize büyük yararı dokunacak bir buluştan bahsediyorum. Buna 6 yılımı verdim. Sonuçları ortada. Mükemmel sonuçlar aldık, Ay sonu faturalarını yüzde 50 düşürmeyi sağladık. Bacamıza gelen herhangi bir Hava sirkülasyonunda ya da baca girişindeki hava hareketlerinde bacanın giriş ve çıkış hava kanallarında hava karışması olduğunda, kombiye giren taze Oksijen yanmaya tam verim sağlamadığı için cihaz yüksek yanma sağlıyor. Ancak bu kez evimizde ısınma olmuyor. Yani olay eksik yanmadan meydana geliyor. Verimsizlik, hermetik kombinin baca hava çıkışıyla hava emişinin aynı noktada olmasından kaynaklanıyor. Bizim bacamızda giriş ve çıkış hava bölümleri farklı yerlerde olduğundan kombiye giren taze oksijen miktarı her zaman yeterli oluyor. Bu sayede kombi yeteri kadar yanması sağlıyor, ay sonu faturalarında şok yaşanmıyor." (A.A)

1 yorum:

  1. Muhterem sayılgan beyin tasba ile ilgisi kalmamıştır. Patent ve hertürlü yetki serkan ve Gürkan karakaş beylere aittir.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler...