Ariston Thermo Kombi ile Türkiye'de

İtalya' nın ünlü gruplarından Ariston ailesinde 2007’de başlayan yeniden yapılanma Türkiye ’yi de etkiledi. Beyaz eşya ile ısıtma grubu ayrılarak yeniden yapılandı. Beyaz eşyada Ariston markasını bırakarak Indesit Company adını alan grup Turgay Dağ’ı Türkiye ülke müdürü yaptı. Kombi’de ise Ariston Thermo Grup krizde güvenli ülke olarak gördüğü Türkiye’de büyümek için satın alacak büyük bir şirket arıyor.


Indesit Türkiye’de yapılanıyor 
Ariston, Hotpoint ve Indesit markalarıyla 17 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren, Avrupa’nın ikinci büyük beyaz eşya üreticisi Indesit Company’de Satış Direktörlüğü görevini yürüten Turgay Dağ Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü olarak atandı. Ariston markasının zaman içerisinde bırakılacağını, yola Hotpoint ve İndesit ile devam edeceklerini belirten Dağ, orta vadede pazarda ilk 3’e girmeyi hedeflediklerini söyledi. Indesit Company Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever de teşviklerden yararlanarak Manisa fabrikasındaki Ar-Ge departmanını, 62 Türk mühendisinin çalıştığı bir Ar-Ge merkezine dönüştürdüklerini söyledi. 

Ariston satın alma peşinde 
Kombi satışlarında Türkiye’de büyük oyuncular arasında bulunan Ariston Thermo Türkiye’de satın alma ile büyüyecek. Yüksek verimli ürün üreten kombi üreticisi şirketlerle görüşen Ariston Thermo, fabrika satın alarak Türkiye’yi üretim yaptığı 30 ülke arasına alacak. Ariston Thermo Türkiye Müdürü Francesco Sgarbi, Türkiye’yi Avrupa’daki krizle birlikte güvenli ülke olarak görerek yatırım kararı aldıklarını belirtti. Sgarbi, “2020’de ciromuzun yüzde 80’ini yüksek verimli ürünler ve yenilenebilir enerji teknolojilerinden sağlamak hedefimiz var. Fabrikası olan bir şirketi alacağız. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...