Baymak Yoğuşmalı Kombiye Yoğunlaştı

İklimlendirme sektörünün önde gelenlerinden Baymak AŞ 2014 yılı itibari ile sadece yoğuşmalı kombi satışı yapacaklarını açıkladı. Standart kombiler yerine yoğuşmalı kombiyi tercih edenler yakıttan yüzde 30'a kadar tasarruf sağlamaktadır.

Baymak AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan sektörde yarı yarıya bir oranda standart verimlilikte kombi kullanıldığını dile getirdi. 2014 itibari ile Baymak markası altında sadece yoğuşmalı kombi satışı yapılacağını da sözlerine ekledi.

Akdoğan, "Toplumun büyük bir bölümü halen enerji verimli olmayan standart tipli kombi ve kazanları kullanıyor. Birilerinin buna dur demesi gerekiyor. Halkın standart kombi kullanmasına vicdanım elvermediği için 7 senedir standart verimlilikte olan ürünlerimizin tanıtımlarını yapmıyoruz. Ama 2014 ile birlikte talep olsa bile standart verimli kombileri satmayacağız." dedi.

Murat Akdoğan, enerji fiyatlarında görülen artışın da toplumda şok etkisi yarattığına işaret ederken; "Biz müşterilerimize tamamen yoğuşmalı kombi teklif ediyoruz. Standart verimli kombi yerine yoğuşmalı kombi alan müşterinin yakıt tasarrufu yüzde 30'a varıyor. Yüzde 16 fiyat artışına rağmen hala standart kombiler alınıyorsa birisinin bu gidişata dur demesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Baymak AŞ Genel Müdürü Ender Çolak da yoğuşmalı kombiye ağırlık verip enerji tasarrufunun artırılmasına odaklandıklarını vurguladı. Çolak, şirketin başarılarını artırdığını; İSO 500'de 72 basamak atlayarak 243. sıraya geldiğini, 2011'in ihracat artış rekorunu da kırarak ödüle layık görüldüğünü kaydetti.

Piyasaya sunduğu 100 ürünün 70'e yakını yoğuşmalı kombi ve kazanlardan oluşan Baymak, bu rakamı 2013'ün sonuna kadar yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyor. Şirket, yenilenebilir enerji alanında güneş pili ve güneş panelleri üretimini de yürütüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler...